make fails on nginx-0.8.49

bluethundr nginx-forum at
Sun Oct 3 00:46:58 MSD 2010


 I am attempting to compile nginx-0.8.49 with the upstream fair module.
The configure script seems to run ok with the following options:

#./configure --add-module=../upfair

but when I run make it fails with this error:

objs/src/os/unix/ngx_process.o: In function `ngx_process_get_status':
warning: `sys_errlist' is deprecated; use `strerror' or `strerror_r'
warning: `sys_nerr' is deprecated; use `strerror' or `strerror_r'
make[1]: Leaving directory `/mnt/store/src/nginx/SOURCES/nginx-0.8.49'

And make install produces this:

root at LCENT01:/mnt/store/src/nginx/SOURCES/nginx-0.8.49]#make install
make -f objs/Makefile install
make[1]: Entering directory `/mnt/store/src/nginx/SOURCES/nginx-0.8.49'
test -d '/usr/local/nginx' || mkdir -p '/usr/local/nginx'
test -d '/usr/local/nginx/sbin' 		|| mkdir -p '/usr/local/nginx/sbin'
test ! -f '/usr/local/nginx/sbin/nginx' 		|| mv
'/usr/local/nginx/sbin/nginx' 			'/usr/local/nginx/sbin/nginx.old'
cp objs/nginx '/usr/local/nginx/sbin/nginx'
test -d '/usr/local/nginx/conf' 		|| mkdir -p '/usr/local/nginx/conf'
cp conf/koi-win '/usr/local/nginx/conf'
cp conf/koi-utf '/usr/local/nginx/conf'
cp conf/win-utf '/usr/local/nginx/conf'
test -f '/usr/local/nginx/conf/mime.types' 		|| cp conf/mime.types
cp conf/mime.types '/usr/local/nginx/conf/mime.types.default'
test -f '/usr/local/nginx/conf/fastcgi_params' 		|| cp
conf/fastcgi_params '/usr/local/nginx/conf'
cp conf/fastcgi_params 		'/usr/local/nginx/conf/fastcgi_params.default'
test -f '/usr/local/nginx/conf/fastcgi.conf' 		|| cp conf/fastcgi.conf
cp conf/fastcgi.conf '/usr/local/nginx/conf/fastcgi.conf.default'
test -f '/usr/local/nginx/conf/uwsgi_params' 		|| cp conf/uwsgi_params
cp conf/uwsgi_params 		'/usr/local/nginx/conf/uwsgi_params.default'
test -f '/usr/local/nginx/conf/scgi_params' 		|| cp conf/scgi_params
cp conf/scgi_params 		'/usr/local/nginx/conf/scgi_params.default'
test -f '/usr/local/nginx/conf/nginx.conf' 		|| cp conf/nginx.conf
cp conf/nginx.conf '/usr/local/nginx/conf/nginx.conf.default'
test -d '/usr/local/nginx/logs' 		|| mkdir -p '/usr/local/nginx/logs'
test -d '/usr/local/nginx/logs' || 		mkdir -p '/usr/local/nginx/logs'
test -d '/usr/local/nginx/html' 		|| cp -r html '/usr/local/nginx'
test -d '/usr/local/nginx/logs' || 		mkdir -p '/usr/local/nginx/logs'
make[1]: Leaving directory `/mnt/store/src/nginx/SOURCES/nginx-0.8.49'

And if I try to start nginx this is what I get:

[root at LCENT01:/home/bluethundr]#service nginx start
Starting nginx:

I am on CentOS 55 x86_64

[root at LCENT01:/home/bluethundr]#uname -a
Linux LCENT01 2.6.18-194.11.3.el5xen #1 SMP Mon Aug 30 17:42:28 EDT 2010
i686 i686 i386 GNU/Linux
[root at LCENT01:/home/bluethundr]#cat /etc/redhat-release 
CentOS release 5.5 (Final)

Any help I could get to help me get this going would be greatly
appreciated! :)

Posted at Nginx Forum:,136369,136369#msg-136369

More information about the nginx mailing list