high Traffic setup problem, module status don't deliver data

Aleksandar Lazic al-nginx at none.at
Mon Feb 10 16:41:47 UTC 2014

Hi Jonathan.

Sorry to be unclear, thanks for answer and question.

Am 10-02-2014 16:37, schrieb Jonathan Matthews:
> On 10 February 2014 12:06, Aleksandar Lazic <al-nginx at none.at> wrote:
>> Thanks for help.
> Aleksandar - I can't work out what you need help with. There aren't
> any questions (or question marks!) in your email :-)
> I can't see your problem at first or second glance; I'm sure others
> will, but I'm quite slow. Could you spell the problem out (what you
> observe; what you expect to observe; what's changed; how you're
> testing)?

I run nginx on the described HW & OS.

I use


to get the statistics from stub_status_module.

The call from nginx-combined_<IP-ALIAS> runs on the same machine as the 
nginx server.

Due to this fact we have no external network traffic, just an ip alias 
call on eth2.

Every time when I have more then ~400 r/s we get no data from the 
status-request, this request rate means ~20k Packets/Second.
I use netfilter with fail2ban, but not the connection tracking module!

I have now seen on the tcpdump that I get a 'RST' Package quite 
immediately after a request when the 'no answer from server' cames.

I think this could be a kernel-network issue not a nginx issue.

The question is:
Please can you help me to find the reason for the immediately  'RST' 

I hope my question is more clear now.

Thanks for reading and patience.

More information about the nginx mailing list